Beyin Nasıl Çalışır

Beyninizi Canlı Tutun

Beyin, eylemlerimize rehberlik etmesi için bilgiyi alır,
düzenler ve dağıtır ve ayrıca gelecekte kullanmak için
önemli bilgileri depolar. Bizim yaşlılıkla ilişkilendirdiğimiz
sorunlar unutkanlık, “ kıvrak zekâlı” hissetmeme veya yeni
şeyleri öğrenmede güçlük çekme- serebral korteks ve hipokampüse
ilişkindir. Motor Korteks kas kontrolü ve koordinasyon Somatosensori Korteks dokunma
Görsel İlişkilendirme Alanları Görsel Korteks görme İşitsel Korteks İşitme Premotor Korteks kas koordinasyonu
Prefrontal Korteks sosyal davranış, soyut mantık yürütme, daha yüksek bilişsel işlevler daha yüksek beyin işlevinin olduğu yer

LIMBIK SİSTEM Duyguların işlendiği beyin alanları Serebral Korteks duyusal işleme, soyut mantık yürütme, depolama ve bellekte saklama Hipokampüs bellek oluşturma ve geri çağırmada ve zihinsel haritalar yaratmada kritiktir Serebelluı fiziksel koordinasyon sağlar Korpus Kallosum
sol ve sağ yarı küreyi birleştiren sinir dokusu köprüsü
Talamus beyne gelen duyusal iletiler talamusta sıralanır ve kodeksteki uygun alıcı merkezlere yollanır
Olfaktör soğan olfaktör soğandan gelen bilgi doğrudan doğruya korteks, amigdala (duygusal merkez) ve hipokampüse (bellek) bağlanır. Bu, kokuların uyandırdığı güçlü anıları ve duygulan açıklayabilir Korteks, beynin bellek, dil ve soyut düşünme gibi insana özgü becerilerimizden sorumlu olan kısmıdır. Hipokampüs, korteksten gelen duyu verilerini koordine eder ve bunları belleğe kaydederek düzenler. Korteks ve hipokampüsün nöral ağları, aym nesne, olay veya davranışın farklı duyusal temsilleri arasında bağlantılar (veya ilişkilendirmeler) kuracak şekilde tasarlanmıştır.

Beyninizi Canlı Tutun
Bir Bahçe Yetiştirin Beyninizi Geliştirin

ister bir şehrin ortasında terasta çiçek bahçesi kurmak isterse kırsal kesimde yarım dönümlük bir sebze tarlası ekmek olsun, bahçecilik zengin bir Nörobik egzersizi örneğidir. Neden mi? Çünkü süreç içinde tüm duyularınızı kullanırsınız: Toprağı hissedersiniz, meyve ve bitkileri koklarsınız, odarm filizlerini tadarsınız.Ve beyninizin planlama ve uzamsal becerileri, hangi bitkiyi ekeceğinize karar …

Beyninizi Canlı Tutun
Yeni Bir Hobi Edinin

Nörobik açıdan en uyarıcı olan hobiler, rutin olmayan yollarla birkaç farklı duyuyu kullanmanızı ve tek duyusal sistem içinde incelikli ayrımlar yapmanızı gerektirir. Yapay sinek ile balık avına çıkmak, sizi yeni bir duyusal çevre (bir nehir) içine koyar, bir balık gibi düşünmenizi ve günün zamanına, suyun durumuna ve etrafınızdaki böcek türlerine …

Beyninizi Canlı Tutun
Herhangi Bir Yere Kendinizi Park Edin

Parklar, her tür egzersiz başta olmak üzere, boş zaman etkinlikleri için tasarlanmıştır. Kuş izleme veya çiçek ya da ağaç tanımlamak gibi yeni şeyler deneyin. Uçurtma uçurun veya kızakla kayın. Ördekleri veya sincapları (kendi kendinize veya bir çocukla) besleyin. Nörobik’in avantajı, bir şeyin, küçük bile olsa, öngörülebilir olmadığı müddetçe beyninizi harekete …