SAĞLIK

Anne sütünün kesilip kesilmemesine doktorunuzla birlikte karar vermelisiniz. Bebeğiniz emiyor, ilave ek gıda alıyor, fakat zayıflıyorsa anne sütünü kesmelisiniz. Bazı yazarlar bu görüşe karşıdır. Anne sütü azalsa da sonuna kadar emzirilmesi gerektiğini yazarlar. Bu şekilde emzirmeyi sürdürürseniz bebeğinizin giderek zayıfladığını göreceksiniz. Uzun yıllara dayanan benim ve diğer bir çok meslektaşımın düşüncesi bu görüşün yanlış olduğu yönündedir. Bebeğiniz memeyi sürekli emmeyi reddediyorsa, artık emmek istemiyordur. Sütünüzü kesmelisiniz. Anne sütü en tatlı gıdadır. Çoğu bebek bu nedenle anne sütünden kolay kolay vazgeçemez. Bebek öncelikle anne sütünü tercih eder, anne sütünü bekler. Buda anne sütü yetersizse, ek gıdalar alsa da, bebeğin zayıflamasına sebep olur. Böyle bir durumda emzirme sonlandırılmalıdır.

Bırakma işlemini birkaç hafta içinde yavaş yavaş yapınız. Bu hem bebeğinizin sağlığı için hem de sizin huzurunuz için gereklidir. Yavaş bırakma bebeğinize yeni besinleri artarak alma imkanı sağlar. Hem de göğüs ağrınızın olmamasını sağlayacaktır.

Memeden kesme her annede karışık duygulara sebep olur. Anneler bebeklerine eskisi kadar yakın olamayacaklarını ve bebeklerinin eskisi kadar kendilerine bağımlı olamayacaklarını düşünerek üzülürler.

Fakat bu durum kaçınılmaz olduğu için üzülmemek gerekir. Bazı bebekler emmeyi kestikten sonra biberonu kabul etmezler. Bu bebekler kaşıkla beslenmelidir. Bırakma işini bir hastalık, kaza gibi nedenler yoksa aniden kesmeyin. Bu hem annede hem de bebekte stres nedeni olur. Kestiğinizde her emzirme yerine bir ek gıda koyun.

İlk kesilme öğününü en yoğun olduğunuz öğün zamanı başlatın. Sabah erken ve gece geç saat emme en son bırakılmalıdır.

Yeni gebelik durumunda anne sütü 1 ay içinde yavaş yavaş kesilmelidir. Hamilelikteki salgılanan hormonlar nedeniyle sütünüz zaten azalacaktır.

SAĞLIK
Seda İşitme Merkezi’nin Diğer İşitme Merkezlerinden Farkları

• Kişiye özel hizmet: Seda İşitme Merkezi, her hastanın işitme kaybı ve ihtiyaçlarının farklı olduğunun bilincindedir. Bu nedenle, her hastaya özel bir değerlendirme ve uygulama planı hazırlanır. • Uzman kadro: Seda İşitme Merkezi’nde, işitme kaybı konusunda uzman odyologlar ve bursa işitme cihazı teknisyenleri görev yapmaktadır. Bu uzmanlar, hastalara en uygun …

SAĞLIK
Fetal tümörler

Fetal tümörler, anne karnındaki fetüsün vücudunda gelişen anormal büyüme veya hücresel anormalliklerdir. Bu tümörler, doğuştan var olabilir veya gebelik sırasında gelişebilir. Fetal tümörlerin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, genetik faktörler, anne sağlığı ve çevresel etmenler rol oynayabilir. Bu tümörler farklı tiplerde olabilir ve her biri farklı belirtilere yol açabilir. Fetal …

SAĞLIK
Gebelik ve çocuk cerrahisi

Gebelik ve Çocuk Cerrahisi: Sağlıklı Bir Geleceğe Doğru Gebelik, bir kadının yaşamının en önemli dönemlerinden biridir ve aynı zamanda bir çocuğun dünyaya gelmesi için temel bir adımdır. Gebelik süreci boyunca hem anne hem de bebeğin sağlığı büyük önem taşır. Aynı zamanda, bazı durumlarda çocuk cerrahisi gerekebilir. Bu yazıda, gebelik ve …