NEDİR

6 aydan sonra başlanır. Bir küçük havuç, bir tatlı kaşığı pirinç, bir orta boy patates, üzerini örtecek kadar su veya sulandırılmış yoğurt eklendikten sonra ağzı kapalı olarak yaklaşık yarım saat pişirilir. Sonra içerisine 5-6 çorba kaşığı dolusu (kabak, bezelye, yeşil fasulye, domates, ıspanak, semiz otu) iki tatlı kaşığı sıvı yağ eklenerek yumuşayıncaya kadar tekrar pişirilir.

Çatalla ezilerek veya blender ile püre haline getirilerek kaşıkla yedirilir. 15 güne kadar önce sebze çorbası şeklinde, daha sonra sebze püresi şeklinde hazırlayıp vermek daha uygundur.

Pişirilirken kullanılan su miktarı azaltıldıkça püre kıvamı oluşur. 6 aylık olunca 1 tatlı kaşığı et veya tavuk kıyması ilave edilir. Bir ay öğleyin verilir. 6 aydan sonra öğle ve akşam iki öğün verilebilir.

7. aydan sonra haftada bir kez kan yapması nedeniyle 1 tatlı kaşığı tavuk karaciğer püresi eklenir. Hazırlanan püreler buzdolabında 2-3 gün tutulup verilebilir.

NEDİR
Bebeklerde Kahvaltıya Kaç Aylıkken Başlamalı?

5. ayda başlanması uygundur. Yoğurt alıştırıldıktan sonra başlanır. Ekonomik durumunuz uygun değilse 4,5 aydan sonrada başlayabilirsiniz. 1-2 hafta önce süt, 3-4 bebe bisküvisi, reçel veya pekmez gibi tatlandırıcı ile başlanabilir. 5 aydan sonra sırayla önce peynir (tuzu alınmış) , sonra 3 dakika haşlanmış yumurta sarısı ilave edilir. Kaşıkla yedirilir. Kahvaltıya …

NEDİR
İnek Sütü

İnek sütünü ilk bir yıl içinde çocukta, ishal, kabızlık, gelişme geriliği, kansızlık, alerji gibi bir çok soruna yol açar. Özellikle ilk 4 ay içinde kesinlikle vermemelisiniz. 4. aydan sonra yoğurt şeklinde bir öğün verebilirsiniz. Beş aydan sonra kahvaltı ve muhallebide kullanabilirsiniz. (Ekonominiz uygunsa muhallebi yerine pirinçli tahıllı kaşık maması kullanın.) …

NEDİR
Ek Besin Verilirken Dikkat Edilecek Hususlar

• Tüm besinler kaşık ile verin. • Ek besinlere geçiş döneminde karşılaşılan sorunların arasında başta ishal olmak üzere enfeksiyonlar gelmektedir. Böyle durumlarda doktora başvurulmalıdır. • Bebeklerin gıdalarına tuz katılmasına 12. aydan sonra başlanmalı ve bu miktar mümkün olduğu kadar az tutulmalıdır. • Besinler hazırlanmadan ve bebek beslenmeden önce eller mutlaka …