Bebek Mamalarının Hazırlanışı

Bebeklerin beslenme araç ve gereçleri (biberon, bardak, kaşık gibi) kaynatılarak sterilize edilmelidir. Mama hazırlamadan önce ellerinizi sabunla iyice yıkayın. Mama kutusunu açmadan önce kutunun tepesini temizleyin. Her beslenmeden sonra biberonun kapağını ve emziği deterjanla iyice temizleyiniz, bir su kabında 5 dakika kaynatınız. Cam biberon tercih ediniz ve biberonları 10 dakika kaynatınız. Mama için su 10 dakika kaynatılır. Yaklaşık 60 C oluncaya kadar suyun soğuması beklenir. Kaynar su ile hazırlanan mamaların protein değeri azalır. Bu nedenle mama için kaynatılan su bir müddet soğutulduktan sonra (biberon soğuk su içerisinde 5-10 dakika tutulmalıdır) kullanılmalıdır. Kaç ölçek mama hazırlanacaksa o kadar su konur. Yani 2 ölçek istenirse 60 cc su, 3 ölçek istenirse 90 cc su gibi. Konan su kaç ölçekse o kadar toz mama biberona ilave edilir. Biberon üzerinde hazırlamaya kolaylık olması için 1, 2, 3, 4, 5 gibi rakamlar vardır. Bunun anlamı örneğin 2 çizgisine kadar 2 ölçek su ve arkasından 2 ölçek mama konacak demektir. • Bebekler daha fazla kilo alsın diye annelerin bir kısmı mamayı daha koyu hazırlamaktadırlar. Bu yanlış bir harekettir. Bu durumda süt çocuğu idrar yoluyla fazla su kaybeder ve susuzluk nedeni ile ağlaması da bebeğin acıkmış olmasına bağlanır. Bundan dolayı bebek beslendiğinde kısır
bir döngü oluşur

Bebek Beslenmesi ve Bakımı
Diken,Kıymık Ve Cam Parçası Batması

Diken, Kıymık ve Cam Parçası Batmalarının Nedenleri: Doğa ile Temas: Doğada dolaşırken, çimenlik alanlarda veya ormanlık bölgelerde yürürken, ayak tabanımıza veya ellerimize diken veya kıymık batabilir. Ev İçi Kazalar: Evdeki mobilyaların, halıların veya zeminlerin yüzeyinde bulunan cam parçaları, çocuklar veya evcil hayvanlar aracılığıyla cilde batma riskini artırabilir. Belirtiler: Ağrı ve …

Bebek Beslenmesi ve Bakımı
Baş Ve Yüz Yaralanmaları

: Başa alınan şiddetli bir darbede 24 saat içinde herhangi bir anormal davranış ya da aşağıda sıralanan belirtilerden biri ya da bir kaçı görülüyorsa hiç vakit kaybedilmeden doktora başvurulmalıdır. Belirtiler şunlardır: • Baş ağrısı • Uyuma isteği • Kusma • Sebepsiz ve/veya tiz bir sesle ağlama • Hırıltılı solunum • …

Bebek Beslenmesi ve Bakımı
Temizlik Maddeleri Yutulmasında Yaklaşım Ne Şekilde Olmalıdır?

Korozif (yakıcı, tahrip edici) maddelerin kazayla içilmesi çocukluk çağında sık görülen bir durumdur. İçilenlerin çoğunluğu evlerde kullanılan temizlik maddeleridir. Ergenlik döneminde korozifler daha çok intihar amacıyla alınırlar. Meslek hayatımda en sık bu madde ile olan zehirlenmelere rastladığım için özellikle bu konuyu anlatacağım. Diğer maddelerle ilgili zehirlenmelerde doktorunuza, acil merkezlere gerekli …